Recensie

Cover van Van God Los
 Toon de foto'sFoto's (6)

 

 Query IMDbIMDb.com

Van God Los (2003)

In deze geslaagde Nederlandse film raken twee jongens op het verkeerde pad. Maikel Verheije (Tygo Gernandt) doet klusjes in de drugswereld om op die manier aan geld te komen. Stan Meijer (Egbert Jan Weeber) leidt aanvankelijk een saai leven, maar raakt betrokken bij de maffiazaken van Maikel. De twee slaan los en beginnen iedere vorm van moreel besef te verliezen. Bovendien krijgt Stan gevoelens voor het liefje van Maikel. Ze heet Anna Sprengers (Angela Schijf). Zo ontstaat er een dramatische situatie die moet escaleren.

Regisseur Pieter Kuijpers baseerde zijn film op de beruchte Bende van Venlo, die in 1993 en 1994 een zevental moorden hadden gepleegd in de Limburgse grensstreek. Kuijpers groeide zelf op in een plaatsje bij Venlo.

Tygo Gernandt speelt een fantastische rol en hij ontving ook niet voor niets een Gouden Kalf hiervoor. Tygo heeft in het verleden -naar eigen zeggen- alle vormen van drugs geprobeerd behalve heroďne om rollen zoals deze goed te kunnen spelen (denk ook aan: Naar de klote!). Zijn acteren is erg geloofwaardig; net als dat van Egbert Jan Weeber. Angela Schijf speelt een matige rol. Al met al een Nederlandse film die je gezien moet hebben. Tygo is terug te zien in de film De Dominee over de praktijken van topcrimineel Klaas Bruinsma. <EV>

Film Cast

 

Details

regisseur: Pieter Kuijpers »
genre: Misdaad/Drama
taal: Engels
waardering: 3,5 sterren3,5 sterren3,5 sterren3,5 sterren
website: http://www.vangodlosdefilm.nl/
 
kijkwijzer:   16GT
Edgar Verburg.